Van_der_Meulen_Recycling-2[1]

BRAND!!!

Zo wel zakelijk als privé is brand één van de laatste dingen die je mee wilt maken. Ons overkwam het dinsdag 22 maart bij ons bedrijf Van der Meulen Metaal in Leeuwarden. Binnen no-time sloegen de vlammen en rook boven ons eigen en alle andere panden om ons heen uit. Anton van der Meulen, eigenaar van Van der Meulen Metaal, was op het moment van uitbreken afwezig en als standhouder actief op het sc Cambuurplein bij de BCDN in het WTC te Leeuwarden.

Je weet niet wat je overkomt

Ik werd na t uitbreken van de brand direct gebeld door Thomas, al ruim zes jaar werkzaam bij het bedrijf, vertelt Anton. Hij gaf aan dat het verstandig zou zijn om nu snel naar de zaak te komen in verband met brand. Ik zat gelukkig vlakbij in t WTC in verband met de beurs, dus was er zo. Toen ik de straat naar m'n bedrijf in reed, zag ik de dikke rookwolken en vlammen al bij m'n bedrijf omhoog stijgen. Op dat moment slaat de schrik je om het hart en weet je niet wat je overkomt.

 

Trots op personeel en instanties

Tijdens m'n telefoongesprek met Thomas was mijn eerste zorg natuurlijk, hoe is het met het personeel, iedereen ok? Gelukkig was dat het geval. Wat mij opviel was de rust en kalmte die iedereen bewaarde. Ik ben echt reuze trots op ze. Ik kwam bij het pand en er waren op dat moment al 4 brandweer- en meerdere politie auto's ter plekke. Ook de gemeente en overige hulpinstanties waren al aanwezig. Onvoorstelbaar hoe goed en snel die de zaken voor elkaar hadden en met alle rust organiseerden. Ik heb dat altijd onderschat, maar erg veel bewondering en waardering voor gekregen.

 

NL Alert

De brand speelde zich af in de door ons genoemde 'gruisijzer hoek'. Redelijk ver van het pand. Dat, in combinatie met het goede handelen van de brandweer, heeft voorkomen dat het pand en machines niet in direct gevaar zijn geweest. Op de beurs in t WTC was iedereen redelijk geïnformeerd bleek achteraf, aldus Anton. Iedereen die NL Alert op z'n telefoon had geactiveerd kreeg continue signalen binnen. Dat kwam met name door de enorme rookontwikkeling die door de wind zo de stad in ging. Al met al is het verder goed afgelopen en ben ik een 'ervaring' rijker. Maar niet één die ik vaker wil meemaken en iemand aan kan raden. Verder wil ik iedereen bedanken voor de 'warme' en behulpzame reacties, besluit Anton.

 

Uiteraard is Van der Meulen Metaal gewoon open en bereikbaar voor onze klanten en relaties.

 

Bekijk hier de beelden gemaakt door GP TV en Omrop Fryslân

 

OMROP FRYSLȂN

 

GP TV