Waakhond Kadim bij vdmm

Soorten schroot, oud ijzer en metalen en tarieven

Van der Meulen Metaal BV te Leeuwarden is al 21 jaar specialist in het recyclen van alle soorten schroot, oud ijzer en metalen voor zo wel de zakelijke als particuliere markt. De waarde van het schroot, oud ijzer en metalen is van twee belangrijke factoren afhankelijk. Een belangrijke factor hier in is de dagelijkse schrootprijs. De tweede factor die bepalend is, is het soort schroot, oud ijzer of metaal en uiteraard de hoeveelheid er van.

 

Dagelijkse schrootprijzen

De dagelijkse schrootprijs is sterk afhankelijk van vraag en aanbod van schroot, oud ijzer, metalen en overige materialen. Hoe groter de vraag naar diversen schroot- en metaalsoorten hoe hoger de dagprijs zal zijn. Deze schrootprijzen zijn beursgerelateerd in onder andere de London Metal Exchange en de future markt in New York. Door de moderne en gecertificeerde bedrijfsvoering van van der Meulen Metaal BV, zijn wij in staat u continue te informeren over de actuele tarieven. Het traject van inname, het berekenen van de prijs en de uiteindelijke betaling verlopen volgens een geautomatiseerd systeem. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de actuele schrootprijzen.

 

Diverse soorten schroot, oud ijzer en metalen

Er zijn een groot aantal soorten schroot, oud ijzer en metalen. Door het geringe aanbod en grotere vraag is de waarde van bijvoorbeeld, koper, messing, brons, aluminium, roestvrij staal, lood en zink hoger dan de veelvoorkomende metaalsoorten. Onder die laatste vallen met name knipijzer, gruis (oude wasmachines, fietsen e.d) en nieuw gruis (plaat- en blikafval), balkijzer en HMS1 en HMS½. Alle soorten hebben hun eigen schrootprijzen. Uiteraard bent u welkom om uw metalen bij ons langs te brengen, maar wellicht is onze palletbox- of containerservice een optie voor u. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.

 

Betaling per bank of contant.
Na kwaliteitscontrole en gewicht bepaling wordt er direct contant met u afgerekend of per bank overgemaakt. Deze keuze is aan u.

 

Legitimatieplicht koperhandel

De invoering van de legitimatieplicht is een van de maatregelen om koperdiefstal aan te pakken en koperdieven te ontmoedigen. De legitimatieplicht maakt het koperdieven moeilijker om hun gestolen waar aan te bieden bij een metaalopkoper. De dief moet zich legitimeren met een geldig identiteitsbewijs en kan dus geen valse naam meer opgeven. 

De metaalopkoper registreert in geval van contante uitbetaling de naam, het adres en het nummer en type identiteitsbewijs van de klant en in het geval van een buitenlands ID-bewijs, ook het land van herkomst. Als het aangeboden koper achteraf gestolen blijkt te zijn, is de dief dus gemakkelijk op te sporen.

 

UIteraard past ook Van der Meulen Metaal BV deze legitimatieplicht toe. Zorg dus dat u hem bij u heeft als u bij ons langs komt en voorkom teleurstellingen.